SAS Amex Classic

Maxkredit: 1 500 000 kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 15,99 – 18,10 %
Räntefritt: 55 dagar

 • Tjäna bonuspoäng på alla inköp
 • Förtur till evenemangsbiljetter
 • Ingen årsavgift

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

SAS Amex Classic är ett populärt kreditkortsalternativ med många inkluderade fördelar, såsom ett bonusprogram, ett trygghetssystem samt andra förmåner som bara kan förknippas med American Express-kort.

Förmåner

Bonus
Ja (SAS Eurobonus)
Försäkringar
Nej

 • Uppemot 55 räntefria dagar
 • Bonussystemet är mycket fördelaktigt
 • Kreditkortet är befriat från fasta avgifter

 • Inga försäkringar ingår
 • Höga rörliga avgifter
 • Räntesatsen är något hög

Krav för beviljande

Åldersgräns
18 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
Ingen uppgift
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
1 500 000kr
Räntefria dagar
55 dagar
Kreditränta
15,99 – 18,10 %
Minsta månadsbetalning
3% (minst 200 kr)

Specifikationer

Årskostnad
0 kr
Aviavgift
0 kr
Valutapåslag
2 %
Uttagsavgift
4,00% (lägst 25 kr)
Korttyp
American Express

Betyg

SAS Amex Classic erbjuder ett mycket fördelaktigt bonusprogram, och är helt befriat från fasta kostnader. De rörliga kostnaderna, dvs. valutapåslaget samt uttagsavgiften, är dock något höga, så även räntesatsen. Utöver detta inkluderas inga försäkringar. Denna kreditlösning bör passa bäst för bonusjägare som vill ha ett bra gratiskort. 

 • Bonus & cashback 90% 90%
 • Resor & utomlands 50% 50%
 • Ränta & avgifter 45% 45%
 • Försäkringar 0% 0%

Information

SAS Amex Classic tillhör Amex-familjen

SAS Amex Classic, som ingår i American Express-familjen, är ett renodlat kreditkort, precis som Amex Gold, som många anser är aningen mer luxuöst.

Men vi ska inte stirra oss blinda på prestige, då det finns mycket att gilla med SAS Classic-kortet. Ett kreditbelopp motsvarande 1.500.000 kronor kan bli aktuellt, SAS-poäng kan samlas in via samtliga köp och en ”Fast Track”-tjänst ingår, som innebär att ni slipper köa på utvalda sportevent samt konserter. 

Bonus: Samla SAS-poäng

Hos SAS Amex Classic samlar ni poäng via SAS eget bonussystem, dvs. Eurobonus. Vid varje köp ingår ett poäng per förbrukad tiokrona, och när ni handlar flygresor via SAS webbsida är det tre poäng per tiokrona som är aktuellt.

Om ni spenderar 100.000 kronor blir ni tilldelade mellan 10.000 till 30.000 poäng, som ni kan spendera på exempelvis flygresor eller hotellnätter.

SAS Amex Classic:s bonussystem skiljer sig i jämförelse med de bonusprogram som tillämpar procentuella ersättningar. Många av bensinkortens bonussystem erbjuder fasta återbetalningar i form av rena kontantutbetalningar, samt avdrag på månadsfakturan. SAS Amex Classic:s bonussystem bör passa bättre för alla som har ett bestämt mål som de vill uppfylla, exempelvis en gratis flygresa, medan de procentuella bonussystemen bör passa bäst för alla som vill ha tillbaka pengar på varje köp, utan att “behöva” planera långsiktigt.

Eurobonussystemet är ett av många bonussystem, så ni bör alltid jämföra de bästa kreditkorten, för att på så sätt kunna identifiera det bästa bonusprogrammet.

2-4-1-kupongerna

De 2-4-1-kuponger som SAS Amex Classic-kortet erbjuder fungerar som sedvanliga ”ta två – betala för en”-erbjudanden. Mer specifikt får ni två flygresor till priset av en, medan ensamresande får biljettpriset halverat.

Låt oss förklara:

Kalle och Klara ska flyga till Spanien. Resan kostar 20.000 bonuspoäng, tur och retur.

Kalle flyger själv: Kalle nyttjar 2-4-1-kupongen och förbrukar därmed 10.000 poäng.

Klara tar med en kompis: Klara tar med Klarabella på resan. Klara nyttjar 2-4-1-kupongen och resan kostar därför 20.000 poäng, istället för 40.000.

Klara och Kalle har spenderat olika många poäng, men poängförbrukningen följer dock samma mönster – dvs. det är alltid halva priset som är aktuellt. För att kunna ta del av SAS Amex Classics 2-4-1-kuponger måste ni förbruka över 100.000 kronor per kalenderår, och samma kuponger kan endast nyttjas för flygresor inom Europa.

Amex trygghetssystem

Amex har ett system på plats som i sin tur motverkar kontokortsbedrägerier. För det första står American Express för alla merkostnader om ni skulle bli bedragna, och för det andra har ni alltid rätt till ett ersättningskort inom ett dygn, var ni än befinner er.

American Express-korten är vanligtvis inga lågavgiftskort, likt Swedbanks kreditkort – men kostnadsfria tillägg är åtminstone ingen bristvara.

Fast Track-tjänsten

American Express Fast Track-system finns bland annat tillgängligt vid Globen, som bestyckats med en öronmärkt ingång för just Amex-kortinnehavare.

Utöver det får ni regelbundet chansen att beställa öronmärkta hotellrum, samt konsert- och idrottsbiljetter, dagen innan de släpps officiellt. Denna förmån kallas för “American Express Invites”, och ingår i många typer av Amex-märkta kort.

Vanliga frågor och svar

Amex är en förkortning för American Express, innebörden är densamma.

Ja, samtliga Samsung-telefoner och smarta klockor kan kopplas till SAS Amex Classic-kortet.

Ja, kreditkortet kan läggas till i Apple-plånboken och är därför fullständigt kompatibelt med Apple Pay.

Nej, SAS Eurobonus-systemet är fördelaktigt, kostnadsfritt, och alla SAS Amex Classic-innehavare blir medlemmar per automatik. Amex och SAS respektive fördelar kompletterar varandra på ett effektivt sätt. Eurobonus-programmet bör alltid ses som en förmån, och om ni inte är intresserade av Eurobonus bör ni välja ett annat kreditkort.

Ni kan använda 2-4-1 kupongen genom att ringa till SAS, genom att besöka SAS webbsida eller genom att boka resan via SAS-appen. Vid de tillfällen ni är inloggade visar sig kupongen per automatik, och själva aktiveringen är mycket enkel.

Ja, ett extrakort ingår, som är kopplat mot huvudkortet. Tack vare det kan en till person delta i bonusinsamlingen.

Nollställ
Jämför