SAS Eurobonus Amex Premium

Maxkredit: 1 500 000 kr
Årskostnad: 1 200 kr
Kreditränta: 15.99 –  19.48%
Räntefritt: 55 dagar

 • Flyg 2 för 1 – en gång årligen
 • Reseförsäkring inkluderas
 • Fast Track på Ericsson Globe

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

Alla SAS Amex Premium-innehavare deltar i SAS Eurobonus-systemet, där ni får ni 0.15 poäng per spenderad krona. Utöver det är reseförsäkringen bra utformad, och trygghetsfördelarna många till antalet.

Förmåner

Bonus
Ja (SAS Eurobonus)
Försäkringar
Ja (ID-skydd- och reseförsäkring )

 • Hög övre kreditgräns
 • Väl utformat bonussystem
 • Uppemot 55 räntefria dagar

 • Högt valutapåslag
 • Hög uttagsavgift
 • Något hög räntesats

Krav för beviljande

Åldersgräns
18 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
Ingen uppgift
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
1 500 000kr
Räntefria dagar
55 dagar
Kreditränta
15.99 – 19.48 %
Minsta månadsbetalning
3% (minst 200 kr)

Specifikationer

Årskostnad
1 200 kr
Aviavgift
0 kr
Valutapåslag
2,00 %
Uttagsavgift
4,00% (lägst 25 kr)
Korttyp
American Express

Betyg

SAS Amex Premium erbjuder en utmärkt integrering med SAS Eurobonus-programmet. Det är dessutom enkelt att resa gratis, då 2-4-1-kuponger erbjuds. Räntesatsen är dock något hög, så även de rörliga avgifterna. Men reseförsäkringen, samt de övriga American Express-märkta förmånerna, är dock bra utformade.

 • Bonus & cashback 90% 90%
 • Resor & utomlands 85% 85%
 • Ränta & avgifter 45% 45%
 • Försäkringar 85% 85%

Information

Det är en bra idé att skaffa ett kreditkort, och för bonusjägare bör det här kortet ses som ett synnerligen bra val.

Mer specifikt kan SAS Amex Premium ses som ett vanligt American Express-kort, fast snäppet mer funktionsrikt – då SAS står för bonussystemet, som erbjuder rabatterade/gratis flygresor beroende på hur mycket poäng ni samlar ihop. 

Bonussystemet: SAS Eurobonus

Ett av SAS Amex Premium-kortets största fördelar består av att ni kan samla poäng, som i sin tur kan växlas mot flygresor. 0.15 poäng per krona är aktuellt för samtliga kortköp, och om ni köper resor via SAS fördubblas bonusutdelningen, som då motsvarar 0.3 poäng per spenderad krona.

Eurobonus-systemet är obligatoriskt och American Express för över samtliga bonuspoäng månatligen, så att de hamnar på rätt plats. För att nämna ett exempel får en SAS Amex Premium-innehavare som spenderar mer än 150.000 kronor årligen 22.500 poäng på Eurobonus-kontot. Det räcker för en Europaresa om samma person nyttjar en 2-4-1 kupong, som bidrar till att bonuspoängens värde dubbleras när de växlas in mot flygresor.

SAS Eurobonus-systemet är dock inte det enda bonusprogrammet på marknaden, vilket ni blir varse om när ni jämför kreditkorten mot varandra.

2-4-1-kupongen – eller halva priset-kupongen

Alla SAS Amex Premium-innehavare har rätt till en 2-4-1 kupong årligen, om de handlar för minst 150.000 kronor under samma period. Denna summa kan framstå som hög, men om ni betalar alla större inköp (eller varför inte samtliga inköp) med SAS Amex Premium-kortet är det långtifrån omöjligt att komma upp i 150.000 kronor årligen.

Ni sparar dessutom bonuspoäng med hjälp av 2-4-1-kupongen. Närmare bestämt blir de mer värda, som ni märker i exemplet nedan.

Exempel:

Henrik och Birgit ska resa till USA, och nyttjar båda sina 2-4-1-kuponger. Enligt SAS är listpriset för en långresa 60.000 bonuspoäng. Henrik åker själv och spenderar därmed 30.000 poäng på tur och retur-resan, och sparar därmed lika många poäng.

Birgit tar med sin man på sin långresa, som enligt SAS kostar 120.000 poäng för de båda. Birgit betalar då 60.000 poäng istället för 120.000, då hon nyttjar 2-4-1-kupongen.

Summa summarum: Henrik har sparat 30.000 poäng i jämförelse mot Birgit, som sparat 60.000 poäng. Den procentuella poängbesparingen är dock lika, då både Birgit och Henrik fördubblat sina respektive poängvärden.

Reseförsäkring för SAS Amex Premium

Det här kreditkortet kan även ses som ett resekort, då reseförmånerna är väl utformade och många till antalet. Såvida ni betalat minst 85 procent av resan med kortet ingår många självriskfria American Express-märkta försäkringar, såsom avbokningsskydd, förseningsskydd, skydd vid invaliditet och dödsfall, juridisk assistans, stöldskydd samt mer.

Många likvärdiga kreditkort, såsom Re:member Flex, har lite enklare krav för att reseförsäkringarna ska aktiveras. Väl där måste enbart 50% av resan betalas med kreditkortet, för att samtliga reseförmåner ska vara aktuella.

Kreditvillkor för SAS Amex Premium

Det maximala kreditbeloppet motsvarar för närvarande 1.500.000 kronor, och er personliga kreditgräns bestäms med er ekonomiska situation i åtanke. Höga inkomster, låga utgifter, få årliga UC-undersökningar, få övriga lån; dvs. en väl uppstyrd ekonomisk situation, innebär att ett högre kreditbelopp godkänns.

Räntan är medelhög om ni väljer att delbetala, eller lika med noll om ni betalar hela det belopp som finns angivet på månadsfakturan. Som mest kan ni få räntefri kredit i 55 dagar, beroende på hur inköpen görs i förhållande till det datum då månadsfakturan anländer. 55 räntefria dagar bör ses som generöst, då få likvärdiga kort erbjuder nästan två månaders räntefrihet.

Trygghet

Alla som har ett American Express-märkt kreditkort får ta del av ett bedrägeriskydd. Mer specifikt står Amex för alla, eller nästan alla av de kostnader som kan förknippas med ett fulländat bedrägeri, eller ett bedrägeriförsök.

Utöver det har ni rätt att häva produktköp som inte motsvarar förväntningarna, eller som inte anländer överhuvudtaget. Denna förmån gäller även om ett specifikt företag skulle gå i konkurs, och därför inte har möjlighet att leverera varan.

Vanliga frågor och svar

SAS Classic erbjuder en bra bonusnivå (minst 0.1 poäng per krona), SAS Premium erbjuder en än bättre bonusnivå (minst 0.15 poäng per krona) och hos SAS Elite är bonusnivån som högst (minst 0.2 poäng per krona). Om ni föredrar höga bonusar kan även Amex Gold vara ett bra alternativ.

Ja, ett extrakort ingår som ni kan ge till valfri familjemedlem. Utöver det kan ytterligare ett kort kan växlas ut om ni har ett behov av att särskilja inköpen från varandra – exempelvis privata resor kontra tjänsteresor.

Nollställ
Jämför