Swedbank Kreditkort

Maxkredit: 100 000 kr
Årskostnad: 195 kr
Kreditränta: 10,95 – 12,05 %
Räntefritt: 55 dagar

 • Flexibel kreditgräns
 • Reseförsäkring inkluderas
 • Shoppingsförsäkringar inkluderas

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

Swedbanks kreditkort tillämpar låga räntesatser, och utöver det inkluderas bra shoppingförsäkringar samt en reseförsäkring. Något bonusprogram ingår inte, men shopping- och resefördelarna är bra utformade.

 

 

Förmåner

Bonus
Nej
Försäkringar
Ja (shopping- och reseförsäkring)

 • Låg årsavgift
 • 55 räntefria dagar
 • Låg räntesats

 • Inget bonussystem inkluderas
 • Uttagsavgiften är något hög
 • Spärrtjänsten är avgiftsbelagd

Krav för beviljande

Åldersgräns
18 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
200 000 kr
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
100 000kr
Räntefria dagar
55 dagar
Kreditränta
10.95 – 12,05 %
Minsta månadsbetalning
3% (minst 150 kr)

Specifikationer

Årskostnad
195 kr
Aviavgift
0 kr
Valutapåslag
1,65 %
Uttagsavgift
3,00% (lägst 45 kr)
Korttyp
Mastercard

Betyg

Swedbanks kreditkortslösning erbjuder väl utformade shoppingsförsäkringar samt en reseförsäkring. Årsavgiften är låg, så även räntesatsen. De rörliga avgifterna, dvs. valutapåslaget och uttagsavgiften, är dock relativt tilltagna. Något bonussystem är inte heller inkluderat, vilket bör ses som något av ett avbräck.

 • Bonus & cashback 0% 0%
 • Resor & utomlands 75% 75%
 • Ränta & avgifter 80% 80%
 • Försäkringar 85% 85%

Information

Kreditvillkor för Swedbank kreditkort

Med Swedbanks kreditkort kan ni ansöka om en kredit som maximalt motsvarar 100.000 kronor, och som lägst 10.000 kronor. När ni ansöker om kredit gör ni så i 10.000-kronors-spann, dvs. 10.000, 20.000, 30.000 och så vidare. Samtliga ansökningar föranleds av en kreditprövning, som i sin tur avgör det exakta kreditbeloppet. Höga inkomster premieras, så även låga utgifter, få UC-förfrågningar och övriga lån, medan betalningsanmärkningar eller Kronofogdeskulder kan leda till avslag.

Betala gör ni via den månadsfaktura som logiskt nog trillar ner månatligen, och tre procent av den totala skulden, eller minst 150 kronor, måste alltid betalas tillbaka i samband med att fakturan tas emot.

Om ni väljer att inte betala av hela skulden på en gång samlas både ränteavgifter och den återstående skulden tills det att nästkommande faktura anländer.

Bonusar

Något regelrätt bonusprogram erbjuds inte. Remember Flex och Amex Gold bör ses som två mycket bra kreditkortsalternativ om det är en hög bonusnivå som ni är ute efter.

Om ni vill ha kunna väga samtliga viktiga faktorer mot varandra, besök gärna startsidan, där ni kan jämföra samtliga kreditkort

Försäkringar som ingår för Swedbank kreditkort

En lång rad försäkringar ingår, såsom:

Lägsta pris-försäkring

Om ni köpt en specifik produkt med kreditkortet, och efter det hittat exakt samma produkt för ett billigare pris hos en annan återförsäljare – bör ni nyttja lägsta pris-försäkringen. Samma försäkring betalar ut mellanskillnaden, och är giltig i 90 dagar från det tillfälle som köpet utfördes.

Allriskförsäkring

Vid de tillfällen en nyinköpt produkt går sönder på grund av en olycka, eller stjäls, får ni tillbaka hela inköpsbeloppet. Ingen självrisk tillkommer och även den här försäkringen är giltig i 90 dagar efter att produkten köpts.

Garantiförlängning

Den totala garantitiden för många hemelektroniksköp och samtliga vitvaruköp förlängs med ett år. Som mest kan tre års garanti vara aktuellt. 

Betalningsskydd (tillägg)

Kreditkortets betalskydd aktiveras om inkomsten skulle svikta, vid exempelvis en sjukdom eller vid arbetslöshet. Detta tillägg faller in om ni skulle vara heltidssjukskrivna i mer än 21 dagar, ofrivilligt arbetslösa i minst 30 dagar, drabbas av en allvarlig sjukdom eller avlida.

Om ni skulle bli arbetslösa eller sjuka ersätter betalningsskyddet 5% (max. 5.000 kr) av den kvarvarande skulden månatligen i maximalt ett år. Vid dödsfall eller allvarlig sjukdom nollställs skulden helt och hållet.

Betalningsskyddet kostar 0.6 procent av den nyttjade krediten, och betalas månatligen i form av ett påslag i månadsfakturan.

Skyddet bör dock ses som relativt ofördelaktigt, då avgiften är hög i jämförelse med renodlade inkomstförsäkringar, som erbjuder samma eller bättre skydd.

Spärrtjänst via Assistans (tillägg)

Denna tilläggsförsäkring kan tecknas när som helst, och innebär att ni kan spärra alla viktiga objekt (tex. ID-handlingar, kreditkort, mobiltelefoner och surfplattor etc.) genom att ringa ett spärr-telefonnummer.

I samma tillägg ingår även ett ID-kapningsskydd som arbetar proaktivt, och larmar om en bedragare är i farten.

Swedbank kreditkort: Reseförsäkringen

Om ni betalat minst 50 procent av resan med kreditkortet ingår en lång rad resefördelar, såsom avbeställningsskydd, personförseningsskydd, ersättning vid missat anslutningsflyg, bagageförsäkring, självriskeliminering för hyrbil under semestern, olycksfallsförsäkring samt invaliditets- och dödsfallsförsäkring.

Valutapåslag och uttagsavgift tillämpas dock, men trots det bör reseförmånerna räknas som starka.

Vanliga frågor och svar

Ja. Vi anser att kortet är ett shoppingkort samt ett resekort, då shopping- samt resefördelarna är bra utformade.

Vi anser att kreditkortslösningen bör ses som ett bättre val. Detta då ni får ta del av försäkringar, samt får chansen att tillföra ett ekonomiskt tillskott om ekonomin skulle tryta tillfälligt.

Nollställ
Jämför