Collector Easycard

Maxkredit: 30 000 kr
Årskostnad: 290 kr
Kreditränta: 19,74 – 21,53 %
Räntefritt: 45 dagar

 • Hantera kreditkortet med en app
 • Reseförsäkring ingår
 • Bonus via Meniga Rewards

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

EasyCard utfärdas av Collector, som även ger ut EasyLiving-kortet. EasyLiving-kortet tillämpar betydligt lägre avgifter, och erbjuder dessutom något mer fördelaktiga försäkringar.

EasyCard är dock en kompetent konkurrent, dvs. en värdig utmanare till EasyLiving-kortet.

Förmåner

Bonus
Ja (Meniga Rewards och SAS Eurobonus)
Försäkringar
Ja (reseförsäkring)

 • Låg årsavgift
 • Kan kopplas till SAS Eurobonus
 • Kan kopplas till Meniga Rewards

 • Lågt maximalt kreditbelopp
 • Hög uttagsavgift och högt valutapåslag
 • Hög räntesats

Krav för beviljande

Åldersgräns
20 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
Inget exakt krav
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
30 000kr
Räntefria dagar
45 dagar
Kreditränta
19,74 – 21,53 %
Minsta månadsbetalning
1/36 av skulden (minst 99 kr)

Specifikationer

Årskostnad
290 kr
Aviavgift
19 kr
Valutapåslag
2 %
Uttagsavgift
4,00% (lägst 50 kr)
Korttyp
Mastercard

Betyg

Collector Easycard kan kopplas samman med två starka bonusprogram, det bör ses som en stor fördel. Inga allmänna försäkringar ingår, men reseförsäkringen är väl utformad. Räntesatsen är dock något hög, så även uttagsavgiften och valutapåslaget. Det maximala kreditbeloppet är dessutom något lågt. 

 • Bonus & cashback 90% 90%
 • Resor & utomlands 60% 60%
 • Ränta & avgifter 50% 50%
 • Försäkringar 75% 75%

Information

Kreditvillkor för Easycard

Den maximala kreditnivån är ganska låg i jämförelse med likvärdiga kort. Hos Easycard kan ni som mest ansöka om 30.000 kronor kredit, och som lägst 5.000 kronor. Den låga instegsnivån på 5.000 kronor bör dock kunna leda till att fler ansökningar beviljas, vilket bör ses som positivt.

De kreditköp ni gör med hjälp av EasyCard presenteras på den faktura som dimper ner månatligen. Väl där kan ni välja om ni vill betala hela beloppet direkt, eller om ni vill dela upp kreditbetalningarna över flera månader (maximalt ett år).

Det minsta beloppet att betala motsvarar strax under 3 procent av den totala skulden, och som lägst 99 kronor. Den kreditränta som uppstår om ni inte betalar hela skulden på en och samma gång motsvarar 19.74%, vilket bör ses som en relativt hög procentsats.

Bonusvillkor för Easycard

Detta kreditkort har ingen inbyggd bonusfunktion, men ni kan däremot lägga till två typer av bonusprogram.

Kan kopplas till SAS EuroBonus

SAS lojalitetsprogram EuroBonus finns tillgängligt. Så fort ni kopplat kreditkortet till samma program tjänar ni in bonuspoäng vid inköp hos över 2.000 återförsäljare, inklusive Accent och Synoptik – samt ett flertal restauranger och caféer.

Kan kopplas till Meniga Rewards

Med Meniga Rewards får ni pengar tillbaka, eller cashback, när ni handlar hos utvalda caféer, restauranger och butiker. Samma bonusprogram aktiveras med hjälp av en app, som ni kopplar till kortet.

Det totala bonusbeloppet räknar Meniga Rewards ut per automatik, och om ni så önskar kan ni skänka delar, eller hela bonusbeloppet, till välgörande ändamål.

Försäkringar

Inga allmänna försäkringar ingår.

Reseförsäkring

Många svenska kreditkorts-lösningar erbjuder reseförsäkringar, så även EasyCard. Samma typ av försäkring erhålls om ni betalat mer än 50% av resan med kortet, och alla som bor i samma hushåll inkluderas.

Mer specifikt ingår:

 • – Avbeställningsskydd
 • – Personförsening
 • – Bagageförsening
 • – Invaliditets- och dödsfallsförsäkring

Samtliga resefördelar ingår utan extra kostnad, och någon självrisk är inte aktuell.

Avgiften för kontantuttag är dock ovanligt hög i jämförelse med likvärdiga kort. Den motsvarar 4 procent eller minst 50 kronor. Utöver det motsvarar valutapåslaget 2 procent, vilket inte är osedvanligt mycket – men samtidigt en ansenlig summa.

 

Tarek B

Blev beviljad direkt inga konstigheter.

Name
Comment

Vanliga frågor och svar

Collector marknadsför inte Easycard som ett studentkort, men vi anser att det bör passa studenter då inkomstkraven är synnerligen låga.

Ja, köp upp till 200 kronor kan blippas, dvs. bekräftas utan att er PIN-kod måste anges.

Vi anser att EasyCard passar bäst i Sverige, då Meniga Rewards-bonusprogrammet riktar sig mot svenska e-butiker. Valutapåslaget samt kontantuttags-avgiften är dessutom något höga.

Som semesterkort lämpar sig bland annat Collectors andra kort, EasyLiving, eller Swedbanks kreditkort, sig mycket bättre.

Ja, samtliga nya ansökningar går via UC, och om ni redan skulle vara kunder hos Collector tar de den senaste kreditupplysningen i beaktande.

Nollställ
Jämför