ICA Bankkort Plus

Maxkredit: 100 000kr
Årskostnad: 324 kr
Kreditränta: 11,20 – 11,79 %
Räntefritt: 60 dagar

 • Låg årsavgift
 • Upp till 2% bonus
 • Väl utformade försäkringar

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

ICA Bankkort Plus bör ses som ett renodlat matkort. Detta då matrabatterna är omfattande, medan andra typer av förmåner, såsom leveransförsäkringar och prisgarantier, inte finns tillgängliga.

Förmåner

Bonus
Ja (via eget bonusprogram)
Försäkringar
Ja (Shopping- och reseförsäkring)

 • Låg räntesats
 • Många räntefria dagar
 • Dubbelbonusen är lättuppnåelig

 • Relativt högt inkomstkrav
 • Aviavgift om 25 kronor tas ut för pappersfaktura
 • Spekulanter med betalningsanmärkning nekas

Krav för beviljande

Åldersgräns
18 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
200 000 kr
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
100 000kr
Räntefria dagar
60 dagar
Kreditränta
11,20 – 11,79 %
Minsta månadsbetalning
5% (minst 100 kr)

Specifikationer

Årskostnad
324 kr
Aviavgift
25 kr (E-faktura 0 kr)
Valutapåslag
1,25 %
Uttagsavgift
2,00% (lägst 35 kr)
Korttyp
Mastercard

Betyg

ICA Bankkort Plus är ett kompetent matkort. Bonussystemet är generöst, och det är enkelt att få dubbelbonus. Försäkringarna är väl utformade, och de rörliga avgifterna är relativt låga. Utöver det är årsavgiften låg, så även räntesatsen. ICA Bankkort Plus är ett av de bäst utformade matkorten som finns tillgängliga på den svenska marknaden. 

 • Bonus & cashback 95% 95%
 • Resor & utomlands 75% 75%
 • Ränta & avgifter 80% 80%
 • Försäkringar 90% 90%

Information

ICA bankens bakgrund och kreditlösning

ICA, som grundades av Hakon Swenson år 1917 – är en av Sveriges största företagskoncerner. Det kreditkort som kedjan erbjuder innehåller ett bra lojalitetsprogram med återbetalning samt rabatter. Utöver det erbjuds dubbelbonus, upp till 60 räntefria dagar samt väl utformade trygghetsförsäkringar och reseförsäkringar.

ICA Bankkort Plus står sig mycket bra i jämförelse mot konkurrenterna, som ni snart kommer att märka.

Vad är kraven för ett ICA Bankkort Plus?

Det är inte helt enkelt att bli beviljad ett ICA-Mastercard. Mer specifikt måste ni vara minst 18 år gamla, ha ett fast jobb samt tjäna mer än 16.667 kronor i månaden. Samtliga spekulanter som har en betalningsanmärkning nekas dessutom per automatik. 

Kreditvillkor

ICA:s kreditkort erbjuder 60 betalningsfria dagar, och räntan motsvarar som lägst 11.2 procent – vilket bör ses lågt i jämförelse med likvärdiga kort. Det maximala kreditbeloppet uppgår till 100.000 kronor, medan det lägsta möjliga lånebeloppet motsvarar 20.000 kronor.

Ni måste även betala av minst 5 procent av den nyttjade krediten månatligen. Resterande belopp skjuts alltid fram till nästa månad, såvida ni inte betalar hela beloppet.

Bonusar

Hos ICA är det en procent rabatt på samtliga ICA-köp som är aktuellt, för alla kreditkortsinnehavare. Utöver det får ni ta del av 20 bonuspoäng vid varje köptillfälle.

Om ni kopplat ytterligare banktjänster mot ICA får ni ta del av dubbel bonus. Den så kallade ”dubbelbonusen”, som aktiveras per automatik, tillämpas såvida minst ett av nedanstående krav är uppfyllda:

 • Ni har ett aktivt lån hos ICA-banken
 • Ni sparar minst 500 kronor månatligen via ICA-banken
 • Ni nyttjar minst en tilläggsförsäkring som ICA erbjuder
 • Ni sparar eller investerar minst 50.000 kronor hos ICA-banken
 • Ni sätter in lönen, sjukersättningen, A-kassan, CSN-bidraget eller pensionen på ett bankkonto som kopplats till ICA-banken

Att spara 500 kronor månatligen bör ses som en enkel inkörsport för att få dubbelbonus. Så bör även det sista alternativet i listan, löneinsättningen. De dubbelbonus-krav som ICA tillämpar är synnerligen lättuppfyllda, och det bör ni utnyttja.

Försäkringar

Utökad garanti för vitvaror och hemelektronik

Om ni köpt vitvaror eller hemelektronikprodukter med ICA:s kreditkort ingår ett utökat allriskskydd som sträcker sig över maximalt fem år. Denna försäkring gäller enbart vid olyckor, exempelvis om ni skulle spilla kaffe över datorn eller om ni tappar er mobiltelefon i golvet.

Utöver detta förlängs även garantitiden (vid vitvaruinköp och hemelektroniksköp) med ett år, till maximalt tre år. E-handelsrelaterade försäkringar, likt leveransförsäkringar, köpskydd och prisgarantier inkluderas dock inte.

Reseförsäkring

En reseförsäkring ingår för samtliga kunder som betalat minst 75% av resan med ICA:s kreditkort. I samma försäkring ingår avbeställningsskydd, skydd mot missade anslutningsflyg, ersättning vid försenat bagage, självriskersättning vid hyrbilsolycka, bärgning- och assistanshjälp samt mer.

Uttagsavgiften motsvarar två procent, eller minst 35 kronor, vilket bör ses som relativt lågt i jämförelse med likvärdiga kreditkort. Valutapåslaget är även det lågt, och motsvarar 1.25% av totalbeloppet.

Jämför kreditkorten mot varandra

Alla kreditkort är inte stöpta är samma form. Mer specifikt är omkring 10 aspekter, såsom medföljande försäkringar, räntesatsen och mer av extra stor vikt. Ni bör därför jämföra ICA:s kreditkort mot likvärdiga kort innan ni trycker på “ansök nu”-knappen.

 

Knut

Tycker det är ett schysst matkort eftersom jag får bra bonus på ICA. rekomenderas!

Name
Comment

Vanliga frågor och svar

Ja, till viss del. ICA:s Bankkort transformeras till ett renodlat kreditkort i samband med att en kontokredit beviljas. Och nej – ni kan aldrig låna pengar med hjälp av ICA:s bankkortslösning, då det är kopplat mot ett bankkonto, och inte ett kreditkonto.

Ni kan hämta ut självscannings-enheter med hjälp av ICA-appen, samt få ett digitalt ICA-ID via samma app. Någon renodlad Apple Pay-lösning är dock inte införd i nuläget, och ICA har inte heller angett något specifikt införandedatum.

Ja, det går utmärkt. Registrera ert ICA-kreditkort till en Samsung-smart-watch eller en Samsungmobil – därefter är Samsung Pay sammankopplat.

Ja, köp som motsvarar 249 kronor eller mindre kan blippas. När ni blippar ett specifikt köp behöver ni inte ange koden för kreditkortet. Allt ni behöver göra är att hålla upp kreditkortet över betalterminalen, vänta på blippet – och sen är köpet slutfört.

ICA:s kreditkort kan nyttjas precis överallt, medan bonuskorten endast fungerar på ICA. Ni kan inte heller låna pengar med hjälp av bonuskortet, men bonus får ni dock med båda korten. Bonuskortet är dessutom befriade från försäkringar samt andra förmåner.

Närmare bestämt bör ICA:s bonuskort ses som en enkel, och samtidigt lättviktig variant av kreditkortslösningen. Vi rekommenderar i första hand att ni tecknar er för kreditkortet.

Nollställ
Jämför