re:member flex

Maxkredit: 120 000kr
Årskostnad: 0 kr
Kreditränta: 9,74 – 24,74 %
Räntefritt: 56 dagar

 • Rabatt i över 300 e-butiker
 • Reseförsäkring ingår
 • Ekonomisk översikt via en app

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

Re:member Flex är ett populärt kreditkort, och just Flex syftar på den flexibla räntenivå som erbjuds. Utöver det är kortet helt gratis, men det finns tyvärr inget bonusprogram tillgängligt. Ett förmånsprogram erbjuds dock, som är giltigt i över 300 e-butiker, inklusive CDON.se, Hotels.com och Aliexpress.com.

Förmåner

Bonus
Ja (Re:member Rewards)
Försäkringar
Ja (shopping och reseförsäkring)

 • Ingen årsavgift
 • Två betalningsfria månader

 • Uttagsavgiften är något hög
 • Hög åldersgräns (20 år)
 • Betalningsskyddet är inte fördelaktigt

Krav för beviljande

Åldersgräns
20 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
100 000 kr
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
120 000kr
Räntefria dagar
56 dagar
Kreditränta
9,74 – 24,74 %
Minsta månadsbetalning
3% (minst 200 kr)

Specifikationer

Årskostnad
0 kr
Aviavgift
39 kr (E-faktura 0 kr)
Valutapåslag
1,75 %
Uttagsavgift
3,00% (lägst 35 kr)
Korttyp
Mastercard

Betyg

Re:member Flex erbjuder ett väl utformat bonusprogram nischat mot svensk e-handel. De försäkringar som erbjuds är dessutom generösa, och många till antalet. Räntesatsen varierar stort beroende på ett antal faktorer, vilket kan ses som både positivt och negativt. Årsavgiften är slopad, och de rörliga avgifterna är något höga.

 • Bonus & cashback 65% 65%
 • Resor & utomlands 70% 70%
 • Ränta & avgifter 80% 80%
 • Försäkringar 80% 80%

Information

Kreditvillkor för Re:member Flex

Det högsta kreditbeloppet motsvarar 100.000 kronor, och som vi tidigare gått in på är räntenivån flexibel. Mer specifikt skiftar räntan från strax under 10 procent till uppemot 25 procent beroende på hur er ekonomiska situation ser ut. Stabila inkomster över tid, få UC-förfrågningar, låga utgifter samt få lån ger i regel upphov till lägre räntesatser.

Den räntefria perioden uppgår som mest till 56 dagar, och ni måste alltid betala tre procent, eller minst 200 kronor, av det totala skuldbelopp som anges på månadsfakturan. Om ni inte betalar hela skulden på en gång förs det som återstår av skulden, inklusive räntekostnader, vidare tills nästa månad.

Tänk gärna på att ni olika kort tillämpar olika räntesatser, så ni bör alltid jämföra de bästa kreditkorten innan ni tar det slutgiltiga beslutet.

Två betalningsfria månader ingår

Ni har rätt att nyttja tjänsten ”betalningsfri månad” två gånger per kalenderår. Om ni gör så slipper ni betala det lägstabelopp som finns angivet på månadsfakturan. Närmare bestämt skjuter ni upp både den totala skulden samt räntekostnaderna till nästa månad.

För att kunna ta del av en betalningsfri månad måste alla tidigare inbetalningar ha skett klanderfritt och regelbundet, under minst tre månader tid.

Bonusvillkor för Re:member Flex

Något renodlat bonusprogram är inte aktuellt, men däremot ett rabattprogram, Re:member Rewards. Med Re:member Rewards får ni uppemot 25 procent rabatt hos över 300 e-butiker, såsom Parfym.se, SF Anytime, Vimla och Vida XL.

För att kunna nyttja rabattprogrammet måste ni först ta er till Re:members delsida för Rewards -> logga in -> välja rätt butik -> betala med Re:member Flex och slutligen ser ni den totala Rewards-rabatten på månadsfakturan.

Försäkringar som ingår hos Re:member Flex

Hos Re:member Flex card ingår inga typer av allmänna försäkringar. Ni kan däremot betala 129 kronor årligen för att ta del av trygghetspaketet, där tre försäkringar erbjuds.

Allriskförsäkring

Täcker olyckor där hemelektronik och/eller vitvaror är inblandade (vissa produkter är undantagna).

Prisgaranti

En prisgaranti ingår som sträcker sig över 90 dagar. Samma garanti kan nyttjas om ni hittar en produkt för ett billigare pris hos en annan återförsäljare. Om så skulle vara fallet betalar Re:member tillbaka mellanskillnaden förutsatt att produkten säljs för ordinarie pris, samt att eventuella fraktkostnader har inkluderats.

Evenemangsskydd

Detta skydd påminner om avbokningsskyddet för resor, men här är det istället konserter, hockeymatcher, fotbollsmatcher och likvärdiga evenemang som inkluderas.

Många kreditkortslösningar väljer att inkludera ett antal allmänna försäkringar som är kostnadsfria och gäller för samtliga kunder, men inte Re:member card. Till deras försvar tillkommer dock ingen årsavgift, så det lilla tillkortakommandet bör ses som förlåtligt.

Ni får även tillfälle att teckna er för ett betalningsskydd, som förtjänar en egen underkategori.

Re:members betalningsskydd plus

Det här kreditkortets betalningsskydd faller in om ni skulle bli sjukskrivna eller arbetslösa, och fungerar i grund och botten som ett extra skydd mot inkomstbortfall.

Enligt det finstilta måste ni ha varit sjukskrivna i minst 22 dagar, eller ofrivilligt arbetslösa i minst 30 dagar – för att skyddet ska aktiveras. Vid sjukskrivning eller arbetslöshet betalar Re:member tillbaka fem procent av kreditskulden månatligen i ett år, och vid dödsfall stryks hela skulden.

Skyddet kostar 0.6 procent av den totala kreditkortsskulden, och måste betalas månatligen.

Re:member Flex: Reseförsäkringen

Reseförsäkringen är bra utformad, och ingår för samtliga kortinnehavare. Mer specifikt ingår exempelvis avbeställningsskydd, resestartsskydd, skydd för missat anslutningsflyg, skydd vid bagageförsening, självriskeliminering för hyrbil (utomlands) samt mer.

Utöver det ingår ett ID-stöldskydd per automatik, vilket bör ses som unikt. Andra kreditkortslösningar, såsom Swedbanks kreditkort, tar betalt för sitt ID-kapningsskydd.

Re:members reseförsäkring är giltig så länge ni betalat resan med samma kort, avresan måste dock ha skett från Sverige, eller något annat nordiskt land. Reseförsäkringen innefattar resor som pågår i uppemot 60 dagar, och samtliga medresenärer täcks, inklusive partner och hemmaboende barn under 23 år.

Närmare bestämt kan Re:member Flex betraktas som ett resekort, då reseförmånerna är bra utformade samt många till antalet. Kreditkortet kan även ses som ett shoppingkort, då e-handelsfördelarna är omfattande.

 

Peter

Gillar den flexibla avbetalningen. Lite dyr ränta dock

Rasmus Olofsson

Mycket användbart kort, skönt att det är gratis!

Name
Comment

Vanliga frågor och svar

Re:member Flex är ett kort som är snarlikt Collector EasyLiving. En av de största skillnaderna består av att EasyLiving inte tillämpar något valutapåslag när ni handlar utomlands. Men det av korten som passar er bäst avgörs förstås inte bara med en faktor i åtanke, då även ränteläget, försäkringsförmåner, shoppingförmåner och mer spelar in.

Re:member erbjuder en app som fungerar på bland annat iOS, Windows, Mac samt Android. Väl där kan ni granska månadsfakturor, köp, försäkringsvillkor och mer.

Det går utmärkt. Extrakorten är kostnadsfria, och samtliga inköp samlas på huvud-kortinnehavarens månadsfaktura.

Nej, Re:member är ett kreditkortsinstitut som ägs av två storbanker, Swedbank och Barclays Bank.

Ja, Re:member-kortet är Mastercard-märkt, vilket innebär att det accepteras nästan överallt, världen över.

Nollställ
Jämför