OKQ8 Kreditkort

Maxkredit: 100 000kr
Årskostnad: 0kr
Kreditränta: 14,95 – 16,91 %
Räntefritt: 45 dagar

 • 0,75 % sparränta
 • 2% bonus vid köp hos OKQ8
 • 20 öre per liter i återbäring

1. Kortfakta

2. Betyg

3. Information

4. Vanliga frågor

Kortfakta

OKQ8-kortet är ett bensinkort som erbjuder ett väl utformat bonusprogram, drivmedelsrabatter samt ett flertal medföljande försäkringar.  Alla OKQ8-kortinnehavare blir medlemmar i konsumentkooperativet OK, tillsammans med miljoner andra som vill förbättra sin privatekonomi.

Förmåner

Bonus
Ja (eget bonusprogram)
Försäkringar
Ja (tilläggs- och reseförsäkring)

 • Gratis extrakort
 • Generösa drivmedelsrabatter
 • Ingen årsavgift

 • Ingen årsavgift
 • Inga shoppingförsäkringar inkluderas
 • Bonussatsen för inköp utanför OKQ8 är något låg

Krav för beviljande

Åldersgräns
18 år
Lägsta tillåtna årsinkomst
Heltidsanställd
Accepterar betalningsanmärkning
Nej

Kredit

Maxkredit
100 000kr
Räntefria dagar
45 dagar
Kreditränta
14.95 – 16,91 %
Minsta månadsbetalning
5% (minst 100 kr)

Specifikationer

Årskostnad
0 kr
Aviavgift
25 kr (e-faktura 0 kr)
Valutapåslag
2 %
Uttagsavgift
3,00% (lägst 35 kr)
Korttyp
Visa

Betyg

OKQ8:s bensinkort erbjuder ett bra bonusprogram samt generösa bränslerabatter. Inga shoppingförsäkringar ingår, men reseförsäkringen är väl utformad. Årsavgiften är lika med noll, och det är positivt, men valutapåslaget samt uttagsavgiften är något höga. Detta kreditkort står sig väl mot konkurrenterna, även om ett fåtal nackdelar existerar.

 • Bonus & cashback 80% 80%
 • Resor & utomlands 65% 65%
 • Ränta & avgifter 65% 65%
 • Försäkringar 70% 70%

Information

Kredit

OKQ8 tillämpar ett maximalt kreditbelopp motsvarande 100.000 kronor. Återbetalningen är dessutom räntefri såvida ni betalar tillbaka hela beloppet inom de betalfria dagarna, som uppgår till 45.

Ni kan även välja att sätta in pengar på kreditkortet, och därmed få ta del av en sparränta motsvarande 0.75%, vilket är mer än den procentsats som många av storbankerna erbjuder. 

Delbetalning

En kreditkortsräkning anländer månatligen, som beskriver vad den totala skulden motsvarar. Ni måste alltid betala minst 5 procent av den sammanlagda skulden, vilket är en ansenlig del i jämförelse med likvärdiga kort. Om ni inte betalar av hela skulden på en gång förflyttas det återstående beloppet, inklusive räntekostnader, över till nästa månadsfaktura.

Två betalningsfria månader ingår

Ni har full rätt att nyttja två betalningsfria månader per år, förutsatt att de inte nyttjas inpå varandra. Om ni väljer att aktivera en betalningsfri månad behöver ni inte betala någonting överhuvudtaget. Räntan slipper ni dock inte, då den kostnaden förs över till nästa månadsfaktura.

Bonus

OKQ8:s Visa-märkta kreditkort ger en återbäring på maximalt 2 procent om ni använder kortet på någon av OKQ8:s stationer, eller tecknar en bilförsäkring hos samma kedja. Den exakta återbäringen kan dock ändras, då procentsatsen alltid fastställs/förändras på den årliga föreningsstämman.

Utöver återbäringen tillkommer även drivmedelsrabatter. I skrivande stund får ni 20 öre rabatt per liter vid bemannade stationer, och 5 öre rabatt om ni tankar på obemannade OKQ8-stationer.

Kedjan erbjuder även en bonus, eller cashback, på 0.3% om ni använder kortet för att handla produkter på andra ställen än just OKQ8. I samma bonussystem inkluderas dock inte konkurrerande bensinkedjor, lån hos kreditinstitut eller inköp av lotter. Bonusen får ni ta del av via en värdecheck, som skickas ut kvartalsvis.

Checken är olika mycket värd beroende på vad ni gör med den. Om ni handlar på en bemannad OKQ8-mack är bonuschecken värd 0.6% av det bonusgrundande beloppet, och om ni väljer att lösa ut checken i kontanter får ni ”bara” ut 0.3% av det bonusgrundande beloppet.

Försäkringar

Inga allmänna försäkringar ingår, men däremot en reseförsäkring – som vi pratar mer om vid nästa stycke. De erbjuder dock en tilläggsförsäkring, som kan nyttjas av fordonsägare och kostar 75 kronor månatligen. 

OKQ8 BackUp (tillägg)

Denna försäkring finns tillgänglig för alla fordonstyper. Om ni försäkrar en personbil ingår bland annat ersättning vid stöld, skador, inbrott, feltankning samt rätt till hyrbilsersättning. Utöver det ingår även rättsskydd samt en självriskreducering motsvarande 3.000 kronor årligen.

Reseförsäkring

En reseförsäkring ingår alltid så länge ni betalat minst 75 procent av köpet med kreditkortet. I samma försäkring ingår bland annat ett avbeställningsskydd, skydd vid bagageförsening/förlorat bagage samt rätt till ersättning vid invaliditet eller dödsfall.

Somliga kreditkortsutfärdare erbjuder mer generösa reseförsäkringar, så att jämföra kreditkort mot varandra bör alltid ses som en god idé.

 

Martin

Jag brukar bara tanka på OKQ8 så för mig blir det perfekt.

Name
Comment

Vanliga frågor och svar

Detta kreditkort är ett utmärkt bensinkort, och kan även ses som ett bonuskort – då återbetalningsnivåerna är höga. Utöver det bör det faktum att en inlåningsränta är på plats ses som unikt, så även den icke-existerande årsavgiften.

Ja, uttagsavgiften landar på 3 procent av uttagsbeloppet, eller minst 35 kronor. Ett uttag på 1.500 kronor går därmed loss på (1500*0,03) 45 kronor.

Extrakorten är gratis och kan beställas hem till samtliga familjemedlemmar som fyllt 18 år. Tack vare det kan fler vara med i bonusjakten.

Nollställ
Jämför